• home
 • video
 • pas verschenen

  Club Brugge en Standard strijden op 20 maart om Croky Cup

  Op 20 maart weten we wie Club Brugge opvolgt.

  De knoop is doorgehakt: de finale van de Belgische voetbalbeker tussen Club Brugge en Standard zal op zondagnamiddag 20 maart (16u) in het Koning Boudewijnstadion gespeeld worden. Dat heeft de Belgische Voetbalbond vandaag laten weten in een officieel bericht.

  De reden voor de keuze voor 20 maart werd niet bekendgemaakt, maar naar alle waarschijnlijkheid is het een keuze van de beide clubs om de veiligheid te kunnen garanderen van de supporters in en rond het stadion.

  Voor Club Brugge, de bekerhouder, is het de achttiende cupfinale uit de clubgeschiedenis. Elf keer al won het de Beker van België, een record. Standard staat dan weer voor de zestiende keer in de finale, de eerste keer sinds 2011. De Luikenaren kunnen voor de zevende keer winnen.

  Club Brugge-Standard is ook een heruitgave van de bekerfinale van 2007. Toen wonnen de West-Vlamingen met 1-0 na een vroeg doelpunt van Manasseh Ishiaku.

  U kunt de bekerfinale uiteraard rechtstreeks volgen bij ons op alle kanalen.

  Tweet: