• home
 • video
 • pas verschenen

  Brecel: "O'Sullivan noemt me de Roger Federer van het snooker"

  Luca Brecel is bezig aan een sterk seizoen.

  Luca Brecel (20) heeft indruk gemaakt met zijn finaleplaats op de German Masters. Onze jonge landgenoot verloor weliswaar van Martin Gould, maar kreeg toch een pak complimenten uit de snookerwereld. Ronnie O'Sullivan, vijfvoudig wereldkampioen, wil nu graag samenwerken met het jonge talent.

  Brecel speelde in Berlijn zijn eerste finale in een rankingevent, maar moest de overwinning uiteindelijk aan ervaren rot Gould laten. Nog voor de eindstrijd liet Ronnie "The Rocket" O'Sullivan zich uit over de kwaliteiten van de "Belgian Bullet".

  "Mocht ik de "cue action" van Luca hebben, dan zou ik wellicht twaalf keer wereldkampioen geworden zijn", opent O'Sullivan. "Hij speelt heel goed en gaat goed door de ballen."

  "Luca is enorm getalenteerd, maar hij kan nog veel beter worden. Als hij een titel pakt, dan is hij vertrokken en kunnen er nog veel meer volgen. Dat hij nog geen top 16-speler klopte, maakt niet uit voor mij. Op het circuit is iedereen toch heel erg aan elkaar gewaagd."

  Brecel sprak in Berlijn na afloop van de finale van de German Masters even met zijn jeugdheld O'Sullivan. "Hij wil eens met mij afspreken om me enkele tips te geven", klinkt het in Het Belang van Limburg.

  "Ronnie zei me dat ik voor hem de Roger Federer van het snooker ben, omdat ik de bal zo goed raak. Een mooier compliment kan je natuurlijk niet krijgen van de beste speler ooit. Het leuke is bovendien dat hij enkele tekortkomingen in mijn spel ziet en ze er uit wil helpen."

  "Voordeel door hogere ranking in voorronde WK"

  Luca Brecel staat ondertussen op de 28e plaats op de wereldranglijst. De top 16 én het bijhorende WK-ticket zijn dus nog net buiten handbereik. "Die hogere ranking geeft wel een voordeel in de voorronde voor het WK. Ik kan nu geen andere topspeler uit de top 32 treffen op weg naar het Crucible Theatre in Sheffield."