• home
 • video
 • pas verschenen

  Andy Murray verwelkomt dochtertje

  Voor de 28-jarige Murray is het zijn eerste kind.

  Tien dagen geleden verloor Andy Murray nog de finale van de Australian Open, maar nu mag hij de champagne wel bovenhalen. Zijn vrouw Kim Sears is zondag bevallen van een dochtertje. De naam wordt later bekendgemaakt.

  Na afloop van de Australian Open-finale, waarin hij de duimen moest leggen voor Novak Djokovic, had Murray zijn hoogzwangere vrouw nog een hart onder de riem gestoken. "Het zijn een paar lastige weken geweest. Kim, je bent een legende. Ik zit op de volgende vlucht naar huis."

  Murray is de huidige nummer twee op de wereldranglijst en de regerende olympische kampioen. De Schot won eerder ook al Wimbledon (2013) en de US Open (2012) en loodste Groot-Brittannië in november naar de zege in de Daviscup tegen België.

  Felicitaties van de Britse tennisbond, Daviscup en de Schotse eerste minister: