• home
 • video
 • pas verschenen

  "Met Sven Nys verdwijnt een mooi en belangrijk stuk uit mijn agenda"

  Paul Van den Bosch en Sven Nys vormden 13 jaar lang een gouden duo.

  Binnenkort hangt veldritkoning zijn fiets Sven Nys (39) aan de haak. Voor coach Paul Van den Bosch wordt dat het einde van een succesvol hoofdstuk in zijn carrière. "Die trainingen op woensdagvoormiddag ga ik missen", vertelt hij.

  "Gemengde gevoelens"

  "Ik beleef het de laatste weken met gemengde gevoelens", vertelt Paul Van de Bosch, die samen met Sven Nys aan de weg naar de top timmerde. "Enerzijds ben ik blij dat het afgelopen is."

  "Het waren 13 erg mooie, maar soms ook zware jaren. Het was een veeleisende job. Ik volgde Sven 40 tot 50 wedstrijden per jaar. Dat vergde veel van mezelf en van mijn familie."

  "Anderzijds vind ik het spijtig dat hij weldra gaat stoppen. Mijn agenda blijft goedgevuld, maar er verdwijnt wel een mooi en belangrijk stuk uit."

  "Sven was een belangrijk onderdeel. Hij had ook een grote impact op mijn carrière als coach."

  "Die woensdagvoormiddagen ga ik missen"

  Op de vraag wat Paul Van den Bosch het meest gaat missen, hoeft hij niet lang na te denken. "De vriendschap", antwoordt Van den Bosch.

  "En dan vooral die woensdagvoormiddagen. Dan trainden we altijd samen. We dronken achteraf altijd een koffie met de ploeg. Dat ga ik meer missen dan de overwinningen van Sven."

  Van den Bosch, Nys en "snotneus" Van Aert in Lichtaart

  Elke woensdag traint Sven Nys onder het goedkeurend oog van Paul Van den Bosch. De coach laat zijn poulain rondjes draaien in de dennenbossen van Lichtaart. En dan komen ze ook wel eens een "snotneus" tegen...

  "Streep onder individuele coaching"

  Paul Van den Bosch en Sven Nys hebben zeer intensief samengewerkt. Gaat de coach zich nu op een andere renner toespitsen?

  "Neen, dat gaat niet meer", vertelt de coach. "Verschillende renners hebben bij mij aangeklopt, maar met pijn in het hart heb ik daar negatief op geantwoord."

  "Ik heb in het verleden met toppers als Marc Herremans, Kenny Belaey, Luc Van Lierde, Georges Jobé en Eric Geboers samengewerkt."

  "Na ongeveer 27 jaar coaching denk ik dat het tijd is om daar een streep onder te trekken."

  Van den Bosch blijft wel in de sportwereld actief. Met zijn trainingscentrum Energy Lab begeleidt hij onder meer de renners van Lotto-Soudal.