• home
 • video
 • pas verschenen

  Video: zo won Initia Hasselt de BENE-League handbal

  Hasselt wint voor de tweede keer de BENE-League.

  Initia Hasselt heeft gisteren de BENE-League handbal gewonnen na een beklijvende finale op het terrein van topfavoriet en titelverdediger OCI Lions (34-35). Bekijk de drie cruciale fases die Hasselt de trofee opgeleverd hebben. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Tom Robyns en doelman Brecht Vanbrabant.

  1) Doelman Vanbrabant houdt Hasselt in de race

  Met nog minder dan een halve minuut op de klok in de reguliere speeltijd staan de Lions 30-29 voor. De Nederlanders willen Hasselt definitief uittellen en nemen Vanbrabant onder vuur. De doelman redt met zijn vuisten en houdt de hoop levend voor zijn team.

  2) Robyns dwingt verlengingen af in slotseconden

  De seconden tikken weg. Hasselt heeft nog één aanval om verlengingen uit het vuur te slepen. De cirkelspeler creëert een opening voor Robyns, die in het gat duikt en de 30-30 op het bord knalt.

  3) Robyns gooit Initia Hasselt naar de titel

  In de slotseconden van de verlengingen doet Robyns zijn kunstje nog een keer over. Met zijn rechter hamert hij de 35-34-eindscore op het bord. Hasselt wint voor de tweede keer in de clubgeschiedenis (na 2014) de BENE-League. De vreugde is groot.