• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Tichelt klaagt over refs in Parijs: "Japanners worden bevoordeeld"

  Het been van Van Tichelt ziet er niet al te fraai uit.

  Het Grand Slam-judotoernooi van Parijs is afgelopen weekend geen succesverhaal geworden voor Dirk Van Tichelt. De Belgische judoka was niet te spreken over de houding van de scheidsrechters.

  Dirk Van Tichelt (IJF-18) sneuvelde zaterdag in Parijs in de achtste finales in de categorie tot 73 kilogram. De Japanner Riki Nakaya (IJF-7) vloerde Van Tichelt met een yuko, maar onze landgenoot was niet te spreken over de houding van de scheidsrechters.

  "In Parijs worden de Japanners altijd bevoordeeld door de scheidsrechters", zegt Van Tichelt. "Mijn tegenstander Nakaya had strafpunten moeten krijgen voor het onrechtmatig belemmeren van mijn aanvallen. En hij had zelfs uitgesloten moeten worden toen hij naar mijn benen greep."

  Twee dagen na zijn exit in Parijs was Van Tichelt zijn ontmoeting met de Japanner Nakaya nog altijd niet vergeten. "Bedankt voor je kickboxing-actie", klinkt het op Twitter. "En bedankt aan de scheidsrechters om dat toe te staan."

  Tweet: