• home
 • video
 • pas verschenen

  KV Kortrijk stuurt Johan Walem de laan uit

  Johan Walem koos aan het begin van dit seizoen voor KV Kortrijk.

  De supporters van KV Kortrijk krijgen hun zin, want Johan Walem is er niet langer trainer. "Er is onvoldoende perspectief", laat het bestuur weten. Voorlopig neemt de huidige assistent-trainer Karim Belhocine over.

  KV Kortrijk bleef afgelopen weekend steken op een 1-1-gelijkspel tegen degradatiekandidaat Westerlo. Het voorlopige einde van een reeks tegenvallende resultaten: de club haalde na de winterstop een magere 4 op 12 en is ondertussen weggezakt naar de tiende plaats.

  De situatie zat de supporters duidelijk dwars. Zij riepen steeds luider om het ontslag van de coach. Het kwam zelfs tot een incident. De trainer werd na de partij tegen Westerlo fysiek aangevallen door een enkeling.

  Ook voor het bestuur blijkt de slappe prestatie van afgelopen weekend nu de druppel die de emmer deed overlopen. Het zag "onvoldoende perspectief voor een verdere samenwerking" en besloot na een lange vergadering Walem de laan uit te sturen.

  Johan Walem werd begin dit seizoen nog met veel trots voorgesteld. KV Kortrijk snoepte de trainer toen onder de neus van Moeskroen weg bij de Belgische beloften. Walem is al de zesde trainer in de Jupiler Pro League die dit seizoen zijn ontslagbrief kreeg. Assistent-coach Karim Belhocine neemt voorlopig de taken van Walem over.

  De mededeling van KV Kortrijk: