• home
 • video
 • pas verschenen

  Het kruis van Engels, de neus van Proschwitz, het oog van Pollet en het goedmakertje van Preud'homme

  Proschwitz en Engels kwamen onzacht in aanraking met de bal.

  De 25e speeldag van de Jupiler Pro League stond in het teken van het menselijk lichaam. Björn Engels, Nick Proschwitz, David Pollet en Onur Kaya eisten daarmee op allerhande manieren een hoofdrol op. Ontdek dat en nog veel meer in ons overzicht.

  Engels verdedigt met gevaar voor eigen (en toekomstig?) leven

  Club Brugge won gisteren de topper van de speeldag met 1-0 van AA Gent en daar mag het zeker verdediger Bjorn Engels voor bedanken. Diep in de toegevoegde tijd gooide hij zich met gevaar voor eigen leven in de baan van het schot van Brecht Dejaegere. Hij kreeg de bal in het kruis en moest naar de kant.

  Preud'homme neemt materiaalman opnieuw in de armen

  Na de bekerwinst tegen AA Gent had Club-trainer Michel Preud'homme weinig zin in een handshake met één van zijn materiaalmannen. Na de 1-0-zege van dit weekend had Preud'homme wel oog voor de man. Een innige knuffel volgde.

  Papiertjes blazen op Sclessin

  Voor de wedstrijd tegen Sint-Truiden hadden de Standard-supporters een wel heel speciale "tifo" in gedachten. Duizenden papiersnippers dwarrelden door de lucht vlak voor de aftrap. Leuk voor de fotografen, minder leuk voor de terreinverzorgers.

  Debuut om van te dromen voor Proschwitz

  Tegen Standard krijgt STVV-aanwinst Nick Proschwitz de bal keihard op zijn neus. De Duitse nieuwkomer beseft amper dat hij de gelijkmaker gemaakt heeft. In de tweede helft scoorde hij ook nog de 1-2. Een meer dan geslaagd debuut dus voor de lange spits.

  Valdes wil niet gaan koppen in de slotfase

  Bij een 1-2-achterstand maant Standard-trainer Yannick Ferrara zijn doelman Victor Valdes aan om mee te gaan op een hoekschop in de slotfase. De Spanjaard heeft daar weinig zin in en blijft voor het eigen doel kamperen.

  Van de Velde kop van Jut voor Leekens

  Lokeren-trainer Georges Leekens was niet te spreken over de wedstrijdleiding na de 0-1-nederlaag tegen KV Oostende. "Het is altijd hetzelfde liedje met scheidsrechter Joeri Van de Velde", klonk het hard. Krijgt zijn uitlating nog een staartje?

  Mazzu en Kaya dollen voor de aftrap

  Onur Kaya beleefde niet meteen een fijne avond tegen zijn ex-ploeg Charleroi. Hij verloor met Zulte Waregem en ging bovendien naar huis met een blauwe tepel dankzij Charleroi-trainer Felice Mazzu.

  Pollet scoort, maar moet van het veld met blauw oog

  Voor David Pollet werd de wedstrijd tegen Zulte Waregem er één met twee gezichten. De Charleroi-spits opende wel de score, maar moest na de thee toch naar de kant na een tik van Diallo.

  "Zidane" Praet bekroont zijn goede wedstrijd bijna met doelpunt

  Dennis Praet speelde een goede wedstrijd tegen KV Mechelen en antwoordde zo op de kritiek van Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock. De jonge middenvelder scoorde ei zo na een doelpunt na een prachtige Zidane-beweging.

  De Boeck ergert zich aan doelman Vagner

  Niet iedereen was klaar voor de aftrap vlak voor Moeskroen-Genk. Moeskroen-doelman Vagner sukkelde met zijn schoenen en scheenbeschermers, tot grote ergernis van trainer Glen De Boeck. Die maande de ref dan maar aan om even te wachten met het startsignaal.

  Carnaval in het Waasland

  Carnaval was dit weekend in het land en dat zullen ze geweten hebben in het Waasland. Vlak voor de aftrap tussen Waasland-Beveren en OHL trok de lokale feeststoet over het veld.

  Benji De Ceulaer krijgt oorveeg van trainer Bob Peeters

  Westerlo pakte tegen Kortrijk een puntje in de slotfase. Reden genoeg voor trainer Bob Peeters om uitgebreid zijn bank te feliciteren. Benji De Ceulaer kreeg pardoes een "oorveeg" van Peeters en moest toch even de pijn uit de oren wrijven.