• home
 • video
 • pas verschenen

  Denver Broncos winnen hun derde Super Bowl

  De Broncos maakten het verschil dankzij hun sterke verdediging.

  De Denver Broncos hebben afgelopen nacht de Super Bowl gewonnen. In de NFL-finale versloegen ze de Carolina Panthers met 10-24. Voor Denver is het de derde Super Bowl-winst in de clubgeschiedenis. Het spektakelstuk in Santa Clara (Californië) werd gevolgd door meer dan 120 miljoen tv-kijkers.

  De Carolina Panthers begonnen als favoriet aan de 50e Super Bowl, maar keken tegen de Broncos al snel tegen een 0-10-achterstand aan.

  Carolina-quarterback Cam Newton (foto), de MVP van dit NFL-seizoen, kende geen begenadigde dag en kon zijn ploeg, door het sterke verdedigen van de Broncos, geen moment in de wedstrijd brengen voor de rust.

  Na de spectaculaire "half time show" met optredens van Coldplay, Beyoncé en Bruno Mars gingen de Broncos door op hun elan. Verdediger Von Miller kende wel zijn dagje en dwong Newton herhaaldelijk in de fout.

  De verbluffende defensie van de Broncos verzwakte niet en zo kon de ploeg van veteraan Peyton Manning uiteindelijk zegevieren met 10-24.

  De 39-jarige NFL-legende speelde mogelijk de laatste wedstrijd uit zijn carrière, maar moest de Super Bowl MVP wel aan ploegmaat Miller laten. Hij wordt wel de oudste quarterback in de NFL-geschiedenis die erin slaagt de Super Bowl te winnen.

  Voor de Broncos is het de derde Super Bowl-winst in de clubgeschiedenis. Eerder won de ploeg uit Colorado ook in 1997 en 1998.

  Tweets:

  De hele (sport)wereld volgde #SB50: