• home
 • video
 • pas verschenen

  Degryse: "Ik denk dat Walem Kortrijk gered zou hebben"

  Johan Walem is niet langer de trainer van KV Kortrijk. Het ontslag was voor de analisten van Extra Time geen echte verrassing, maar Marc Degryse stelt zich toch vragen over de Maleisische eigenaars van KVK.

  "Johan Walem had geen gemakkelijke job bij Kortrijk", vertelde Marc Degryse vanavond in Extra Time. "Hij moest Hein Vanhaezebrouck en Yves Vanderhaeghe opvolgen en er was ook het vertrek van onder meer Ivan Santini en Teddy Chevalier."

  "Ik denk dat Walem de ploeg al bij al gered zou hebben. Kortrijk zal niet meer in de problemen komen. En vorige zaterdag hadden ze tegen Westerlo altijd moeten winnen. Om dan nu te zeggen dat het ophoudt..."

  Marc Degryse stelt zich ook vragen bij de Maleisische clubeigenaars van Kortrijk. "Ik heb nooit begrepen dat Kortrijk voor 4 à 5 miljoen euro in Maleisische handen is gekomen. Een Vlaming, een soort Marc Coucke, had dat geld toch ook op tafel kunnen leggen?"

  Filip Joos schetst met een anekdote de "principiële" Walem. "CEO Ken Choo stond tijdens Kortrijk-Oostende, waarin Kortrijk het behoud eigenlijk veilig stelt, de hele tweede helft naast de dug-out van Walem. Hij stond er eigenlijk zoete broodjes te bakken met Walem, die Choo geen blik gunde."

  "Na de match ging Walem naar zijn spelers en Choo wou op zijn rug springen. Maar Walem stond dat niet toe. Hij is zo principieel. Hij zegt: "Ik ga niet voor de tribunes plots knuffelen met mijn baas, die eigenlijk al een mes of drie in mijn rug gestoken heeft.""