• home
 • video
 • pas verschenen

  Boonen: "Ik ben een beetje bezig zoals Sven Nys"

  Boonen heeft heel veel zin in de voorjaarsklassiekers.

  Over iets minder dan drie weken opent de Omloop Het Nieuwsblad een lange sliert van voorjaarsklassiekers. "Het draait niet allemaal om de Ronde en Roubaix", blikt Tom Boonen vooruit. "Harelbeke of een andere klassieker winnen, is ook mooi."

  In de Ronde van Valencia reed Tom Boonen voor het eerst na zijn zware val in Abu Dhabi zijn benen nog eens warm in competitie. "Ik merk dat ik er nog wat moet inkomen", bekent Boonen aan Sporza.

  "Door die smalle baantjes razen met een snelheid van 60 km/u: het is toch weer wat wennen."

  Boonen heeft wel weer "goesting" en staat te popelen om het klassieke voorjaar aan te snijden. "In Parijs-Roubaix rijd ik normaal altijd de finale. In de Ronde van Vlaanderen is dat wat moeilijker geworden, daar moet echt alles meezitten."

  "Maar mijn seizoen draait niet alleen om de Ronde en Parijs-Roubaix. Als ik Harelbeke zou winnen of een andere koers, zou dat ook heel mooi zijn."

  Dit jaar krijgt Boonen in het voorjaar het gezelschap van "Panzerwagen" Tony Martin. "Hij is een droom van een kerel. Ik vind dat Tony gemaakt is voor de kasseien. In Parijs-Roubaix zie ik hem zeker de finale rijden."

  Het woordje "stoppen" wil Boonen (35) nog niet meteen in de mond nemen. "Ik ben een beetje bezig zoals Nys", lacht Boonen. "We zijn allebei onze carrière aan het rekken. Ze zeggen ook al lang dat ik zal stoppen. Maar als ik dit jaar mijn kansen niet meer voor 100 procent kan verdedigen, dan hoeft het voor mij ook niet meer."

  Peeters: "Waarom zou Boonen geen kopman meer kunnen zijn?"

  Ploegleider Wilfried Peeters behoudt nog altijd het vertrouwen in Boonen. "Tom heeft binnen onze ploeg de mooiste erelijst in de voorjaarsklassiekers", vertelt Peeters.

  "Als er iemand is die een klassieker kan winnen, is het Boonen wel. Dus waarom zouden we hem niet als absolute kopman naar voren mogen schuiven? Als iedereen naar Tom kijkt, kunnen de andere jongens in het team daarvan profiteren."