• home
 • video
 • pas verschenen

  AA Gent: "Niet alleen het stadion, maar ook onze naam is besmeurd"

  Het Jan Breydelstadion kreeg bezoek van vandalen.

  AA Gent heeft gereageerd op het vandalisme dat Gent-supporters hebben aangericht in het Jan Breydelstadion. "Niet alleen het stadion van Club en Cercle, maar ook onze naam en die van de supporters is besmeurd."

  Voor de klepper tussen Club Brugge en AA Gent van zondag raakte bekend dat het Jan Breydelstadion bezoek had gekregen van vandalen. Er waren stickers op de stoeltjes van de Brugse spionkop gekleefd, blauwe graffiti was op de muren gespoten en ook de doelpalen waren blauw geverfd. De actie zou het werk geweest zijn van enkele Gentse fans.

  AA Gent heeft nu op zijn eigen website aangegeven zich volledig te distantiëren van de feiten. "Met deze actie werd niet enkel het stadion van de collega’s Club Brugge KV en Cercle Brugge KSV besmeurd, maar ook de goede naam van KAA Gent en zijn supporters."

  De landskampioen gaf ook aan dat het zijn volledige medewerking zal verlenen om de daders te identificeren en dat deze feiten niet ongestraft mogen blijven.

  Tweets: