• home
 • video
 • pas verschenen

  Nys: "Ik stuur nog slechter dan in mijn kindertijd"

  Sven Nys eindigde zevende in Lignières en dat zinde hem allerminst. "Ik voel mij echt een sukkelaar. Ik zit een hele koers te vloeken omdat ik fouten maak", was Nys - niet voor het eerst dit seizoen - hard voor zichzelf.

  Sven Nys speelde geen hoofdrol in de Wereldbekercross van Lignières-en-Berry. Met zijn zevende plaats ziet hij Kevin Pauwels over hem springen in de tussenstand. Nys was dan ook een donderwolk na de finish.

  "Ik stuur verschrikkelijk slecht. Ik voel mij echt een sukkelaar. Vroeger was ik zo goed om van de ene bocht naar de andere in iemands wiel te rijden, nu moet ik telkens lossen."

  "Ik ben echt kwaad op mezelf. Ik weet niet wat de verklaring is. Wat vroeger mijn troef was, speelt nu in mijn nadeel. Ik zit een hele koers te vloeken omdat ik fouten maak."

  "Die derde plaats in de Wereldbekerstand? Uiteindelijk ga ik die strijd toch verliezen", legt Nys zich nu al neer bij de feiten. "Ik heb wel de benen om mee te doen voor de derde plaats, maar ik moet telkens gaatjes dichtrijden na de bochten. Dat heb ik aan mezelf te wijten. Héél frustrerend."

  Tweet: