• home
 • video
 • pas verschenen

  David Goffin: "Ben mentaal klaar voor wisselende omstandigheden"

  Goffin won vorige week een demonstratietoernooi in Melbourne.

  David Goffin kijkt met veel vertrouwen uit naar het eerste grandslamtoernooi van het jaar, na zijn overwinning in een demonstratietoernooi in Melbourne. "Ik heb een goede voorbereiding gehad en ben aangepast aan de omstandigheden." Maandagnacht om 1u begint hij eraan tegen de Oekraïner Stachovski.

  Vorige week in de finale van het demonstratietoernooi in Melbourne, de Kooyong Classic, versloeg Goffin de Spanjaard Feliciano Lopez met 6-4 en 6-2. "Qua voorbereiding kan dat tellen", vertelt onze landgenoot aan Sporza. "Ik heb goede trainingen gehad én een goede voorbereiding. Ik voel me klaar voor de Australian Open."

  "Het is goed dat de omstandigheden van dat demonstratietoernooi dezelfde waren als degene die je op het grandslamtoernooi kunt verwachten."

  "Ik ben ook al een tijdje hier down-under om optimaal te wennen aan het klimaat. In het verleden had ik daar problemen mee, dus ik heb mijn voorzorgen genomen. Maar het verandert elke dag. Het is ook een mentale kwestie. Als het warm is, moet je aanklampen. Maar het is zwaar voor de twee spelers."

  In de eerste ronde wacht Sergej Stachovski, de nummer 62 van de wereld. "Ik heb in het verleden al vaker tegen hem gespeeld, onder andere in de Daviscup. Hij is sterk en speelt agressief. Ik moet alert zijn en mag hem zijn spel niet laten ontwikkelend."

  Wat zijn de ambities van Goffin voor de rest van het seizoen? "Ik wil nog beter worden en hoger klimmer. Ik wil alles eruit halen. Hopelijk kan ik nu ook spelers uit de top tien verslaan. Ik was er in het verleden al dicht bij met driesetters tegen Federer, Djokovic en Nishikori."

  Volgens oud-tenniskampioen Mats Wilander is de fysiek van Goffin het grote struikelblok, dat hem tegenhoudt om door te stoten naar de top tien. "Mijn fysiek is heel goed", reageert Goffin. "Ik ben snel en kan lange matchen aan. Maar ik moet vooral nog efficiënter worden met mijn opslag. Djokovic heeft ook een fijne fysiek, maar haalt wel ontzettend veel ballen terug."

  "Iedereen droomt van de Olympische Spelen"

  Naast de vier grandslamtoernooien kijken alle tennissers dit jaar uiteraard ook uit naar de Olympische Spelen. "Iedereen droomt daarvan, al is het maar een week in een lang seizoen. Je moet je erop voorbereiden zoals elk ander toernooi. We kunnen met de Belgische ploeg ook veel van elkaar leren. Maar nu moet ik me eerst focussen op de Australian Open."

  Tweet: