• home
 • video
 • pas verschenen

  Caleb Ewan verorbert voorgerechtje voor Tour Down Under

  Caleb Ewan mikt op een paar ritzeges in de Tour Down Under.

  Caleb Ewan heeft de Duitse hegemonie doorbroken in de Tour Down Under Classic, de traditionele opwarmer aan de vooravond van de Australische rittenkoers. De 21-jarige Orica-renner was in Adelaide sneller dan Giacomo Nizzolo en Adam Blythe. De voorbije vier jaar ging de zege telkens naar een Duitser (twee keer Kittel en twee keer Greipel).

  Voor veel renners is de parade door Adelaide niet meer dan een gezondheidswandeling, maar voor een lokale renner als Caleb Ewan betekent de zege heel wat.

  "Het is altijd lastig als je als favoriet een wedstrijd ingaat", vertelt de nog altijd piepjonge Australiër. "We zaten de hele tijd in een zetel. Op het einde was het wat warrig, want geen enkele ploeg had de sprint onder controle."

  "Deze neemt de druk niet weg. Ik wil de komende dagen een paar ritten winnen en met Orica mikken we ook op de eindzege."

  Overmorgen gaat de Tour Down Under echt van start, met een ritje van 130 kilometer van Prospect naar Lyndoch. Zoals elk jaar zal de beslissing wellicht pas vallen in de etappe naar Willunga Hill. Die staat op de voorlaatste dag op het programma.

  Uitslag People's Choice Classic

  01. Caleb Ewan (Aus) - 51 km in 1u02'25"
  02. Giacomo Nizzolo (Ita) - allen zelfde tijd
  03. Adam Blythe (GBr)

  04. Ben Swift (GBr)
  05. Marko Kump (Svn)
  06. Reinardt Janse van Rensburg (ZAf)
  07. Davide Martinelli (Ita)
  08. Matteo Pelucchi (Ita)
  09. Wouter Wippert (Ned)
  10. Patrick Shaw (Aus)

  35. Laurens De Vreese op 8"
  58. Guillaume Van Keirsbulck - 11"
  61. Gert Dockx - z.t.
  70. Pieter Serry
  83. Bert De Backer - 30"
  90. Thomas De Gendt - 1'08"