• home
 • video
 • pas verschenen

  Bob Peeters: "Geen procent verslappen, maar er nog 10 procent bijdoen"

  De vreugde-uitbarsting bij de 3-2 van Vercauteren was enorm in het Kuipje. Rode lantaarn Westerlo heeft de punten dan ook broodnodig. "Het is lang geleden dat ik nog zo'n spurtje heb getrokken", beschreef Westerlo-coach Bob Peeters zijn vreugdedansje. "We zijn op de goeie weg. Dit was een hoopgevende prestatie, maar we zullen hard moeten blijven werken om ons te handhaven."

  Peeters zette op de persconferentie achteraf zijn idee over de wedstrijd uiteen: "De eerste vijf minuten hadden we het wat moeilijk, maar daarna hadden we de controle en bij momenten domineerden we."

  "Uiteindelijk hadden we de beste kansen in de eerste helft, maar bleef het toch 0-0. Op een stilstaande fase kwamen we 0-1 achter, maar ik zag toen weer een Westerlo dat er alles aan doet om matchen te winnen. En zonder Gillet in doel bij Mechelen had het 6-3 kunnen zijn."

  Nieuwkomer Julien Vercauteren, overgekomen van Nice, was uiteindelijk de matchwinnaar, daarvoor volstond een invalbeurt van tien minuten.

  "Julien heeft lang niet gespeeld, maar wel heel veel goeie dingen laten zien de voorbije week. We zijn nog maar net gestart, maar volgens mij maakte hij nu al het doelpunt van het jaar."

  "Het belangrijkste is dat wij daarmee drie punten verdienen. Ik heb mijn jongens gefeliciteerd, maar ook verteld dat we er nog lang niet zijn. We zijn op de goeie weg, maar we mogen zelfs geen procent minder gaan trainen of spelen, we zullen er nog 10 procent moeten bijdoen om ons te handhaven."

  "We zijn mentaal weerbaar"

  Westerlo toonde zich vooral mentaal sterk, na de 0-1 en de 2-2 bleef het naar voren trekken: "Ook de supporters hebben het geloof terug en gaan achter de ploeg staan. De twee doelpunten waren vermijdbaar, maar als je dan de veerkracht ziet, mag je spreken van mentale weerbaarheid."

  "Dat zag je vorige week ook al op stage in Knokke. Ook al sta je laatste, er was een goeie sfeer en iedereen wil keihard werken. Vandaag zijn we daarvoor beloond. Met alle kansen die we creëerden was het een hoopgevende prestatie."