• home
 • video
 • pas verschenen

  Jolien D'hoore breekt twee ribben, maar koerst ook zondag

  Jolien Dhoore verliest haar lach niet in de rolstoel in het ziekenhuis.

  Jolien D'hoore heeft vanochtend bij een val in het eerste deel van de omnium (scratch) in de Wereldbekermanche van Hongkong twee ribben gebroken. De Belgische toprenster dacht echter niet aan opgeven: na een ziekenhuisbezoek kwam ze gewoon aan de start van het tweede deel. Ook morgen koerst ze nog mee.

  D'hoore, die met de nodige pisteambities naar de Spelen in Rio wil, was gisteren goed begonnen in Hongkong: ze won de puntenkoers en werd vijfde in de scratch.

  Zaterdag begon met een grote tegenslag, maar D'hoore hield er de moed in en kon nog lachen, toen ze poseerde in een rolstoel in het ziekenhuis. "Een beetje geschaafd en twee gebroken ribben, maar net op tijd om te starten in de achtervolging", tweette ze. Ze werd tiende in de individuele achtervolging. In de afvalling werd ze derde.

  D'hoore bijt door met het oog op de Olympische Spelen

  Inmiddels liet D'hoore weten dat ze ook zondag gewoon van start zal gaan. "Ik stop niet omdat ik gewoon de nodige punten wil halen voor Rio", zegt ze. "Zo begin ik zonder stress aan het WK begin maart als ik na dit weekend al voldoende punten heb gesprokkeld."

  "Ik kan wel niet honderd procent voluit gaan. Mijn benen willen wel, maar als ik diep moet ademhalen doen mijn ribben pijn, al kan je tijdens de koers de pijn wel wat verbijten door de adrenaline."