• home
 • video
 • pas verschenen

  "Fellaini is geen United-speler pur sang"

  Wim Heidbüchel: "Bij Everton kwam Maroaune Fellaini beter tot zijn recht."

  Zondagmiddag staan Rode Duivels Simon Mignolet (Liverpool) en Marouane Fellaini (Manchester United) tegenover mekaar. De twee hebben het de laatste tijd niet altijd even makkelijk. "Voor Fellaini was Manchester United geen goede keuze", denkt commentator Wim Heidbüchel. "Bij Mignolet worden de problemen veroorzaakt door de defensie."

  "Moyes kleeft nog aan Fellaini"

  Marouane Fellaini maakt net als Manchester United een moeilijke periode door. "Dat heeft nog altijd te maken met zijn beginperiode op Old Trafford", denkt Wim Heidbüchel van Play Sports.

  "Hij is naar United gekomen onder de vorige coach David Moyes. Die nam hem mee uit Everton. En dat kleeft nog aan hem."

  "Fellaini is ook geen United-speler pur sang. Het spel van Manchester United staat voor mooi en aanvallend voetbal met vlotte combinaties. Daar is Fellaini niet de exponent van."

  "Ik vind wel dat de Engelse media hem te hard aanpakken. Je kan niet alleen Fellaini aansprakelijk stellen voor de problemen in Manchester. Heel veel andere spelers presteren onder hun niveau."

  "Elke selectie kan een Fellaini gebruiken om eens op een andere manier te voetballen, vind ik."

  "Beter bij Everton"

  Heeft Marouane Fellaini de capaciteiten om een onbetwistbare basisspeler te worden bij United? "Neen, dat denk ik niet", antwoordt Wim Heidbüchel.

  "Als een ploeg als United goed inkoopt en over de juiste kwaliteiten beschikt, dan valt Fellaini uit de basiself."

  "Ik denk niet dat Manchester United een goede keuze was voor Marouane Fellaini. Er zijn andere ploegen in Engeland waar hij beter tot zijn recht komt, zoals Everton (foto), waar hij vandaan komt."

  "Je kan het hem niet kwalijk nemen. Tegen Manchester United kan je geen neen zeggen, maar achteraf zal hij zelf ook wel eens toegeven dat hij beter een andere keuze had gemaakt."

  "Mignolet en defensie beïnvloeden mekaar"

  Liverpool-doelman Simon Mignolet speelde woensdag niet zijn beste wedstrijd tegen Arsenal (3-3). De kritiek laaide weer op.

  "Hij speelt geen feilloze wedstrijden, daar kan je niet naast kijken. Soms keept hij met de daver op het lijf", vindt Wim Heidbüchel.

  "Het is wel zo dat de problemen van Mignolet veroorzaakt worden door de problemen in de defensie van Liverpool. Die blinkt ook niet uit in zelfvertrouwen, zeker na het uitvallen van Skrtel en Lovren."

  "Wat deden Touré en vooral Sakho allemaal tegen Arsenal? Ze trapten de bal de verkeerde kant uit, ze kwamen te laat... Dat zorgt voor twijfel bij de doelman ook. De defensie en de keeper beïnvloeden mekaar negatief."

  "Komt Mignolet tekort? Of ligt het aan de defensie? Ik heb het gevoel dat Klopp in die tweede optie gelooft. Als iedereen beschikbaar is en de verdediging weer draait, zal Mignolet weer op zijn vertrouwde niveau acteren."

  "Heel vaak staat Simon Mignolet heel goed te keepen"

  "Laat ons eerlijk zijn: heel vaak staat Simon Mignolet heel goed te keepen. Misschien heeft hij even een dipje gekend, maar door de band genomen, vind ik hem een betrouwbare doelman", stelt Wim Heidbüchel.

  In het kalenderjaar 2015 hield geen enkele Premier League-keeper meer clean sheets dan Mignolet (16). "Zijn statistieken zijn goed, maar een misser van een doelman leidt vaak tot een doelpunt. Dat kan leiden tot puntenverlies. En dat blijft plakken bij supporters."