• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Uytvanck: "Erger dan vorig jaar kon niet... en dan loot ik Azarenka"

  Alison Van Uytvanck gelooft in haar kansen tegen Azarenka.

  Veel geluk heeft Alison Van Uytvanck nog niet gehad bij de lotingen voor de Australian Open. Vorig jaar stond ze tegenover Serena Williams in de eerste ronde, nu wacht Victoria Azarenka. "Maar ik moet er vol in geloven, want iedereen heeft zijn kansen."

  Vorig jaar was de eerste ronde op de Australian Open meteen het eindstation voor Van Uytvanck, maar ook nu wordt het aartsmoeilijk om door te stoten in Melbourne. "Vooraf dacht ik: veel erger dan Serena kan niet, maar dan zag ik de loting..."

  "Maar ik ga er volop van genieten tegen Azarenka. Ik moet er echt in geloven, want iedereen heeft zo zijn kansen", toont Van Uytvanck zich strijdvaardig.

  Vorig jaar kon Van Uytvanck één set weerwerk bieden tegen Williams. "You're playing very well, zei Serena achteraf. Ik moet er nu dus meteen in geloven tegen Azarenka. Het wordt belangrijk om niet onder de indruk te zijn."

  "Azarenka heeft net het toernooi van Brisbane gewonnen, dus ze staat met vertrouwen te spelen. Maar het is weer een eerste ronde en dat is voor iedereen moeilijk, ook voor haar."

  Van Uytvanck: "Ik mik met Wickmayer op de Olympische Spelen"

  "Mijn voorbereiding in Auckland viel een beetje tegen, maar in Hobart was het al een pak beter. Ik heb er een goeie match gespeeld tegen Bouchard en dat moet ik meenemen naar de Australian Open."

  "Ik leg mezelf geen druk op dit jaar. Het is gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar ik moet het wel proberen. Ik heb getraind op minder fouten maken als ik op een hoger tempo speel. En ik ga proberen om meer mijn kansen te grijpen in de wedstrijd."

  Ook in het dubbeltoernooi komt Van Uytvanck in actie. Ze vormt een duo met Yanina Wickmayer. "Het zou mooi zijn om hier een aantal matchen samen te spelen met het oog op de Fed Cup en eventueel de Olympische Spelen."

  "Onze focus ligt uiteraard op het enkeltoernooi, maar we willen ook vertrouwen opdoen in het dubbelspel en ons amuseren."