• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Uytvanck treft Azarenka in Australian Open, haalbare kaart voor Goffin

  Van Uytvanck heeft het weer niet getroffen in de Australian Open.

  Maandag begint het tennisspektakel op de Australian Open. Van Uytvanck neemt het in de eerste ronde op tegen de tweevoudige winnares, voor Goffin ligt de weg open.

  De loting van de Belgen:

  • David Goffin (ATP-16) - Sergej Stachovski (Oek/ATP-62)
  • Steve Darcis (ATP-109) - Guido Pella (Arg/ATP-76)
    
  • Yanina Wickmayer (WTA-40) - Magdalena Rybarikova (Svk/WTA-77)
  • Alison Van Uytvanck (WTA-44) - Victoria Azarenka (WRu/WTA-16)
  • Kirsten Flipkens (WTA-80) - Mirjana Lucic-Baroni (Kro/WTA-69)

  Van Uytvanck treft het weer niet in eerste ronde

  Net als vorig jaar is de loting in Melbourne Alison Van Uytvanck (WTA-44) niet zo gunstig gezind. Toen ging onze landgenote in de eerste ronde voor de bijl tegen Serena Williams, nu wacht met Victoria Azarenka (WTA-16) meteen weer een zware dobber.

  De Wit-Russische veroverde in 2012 en 2013 de hoofdtrofee op de Australian Open. Voor Van Uytvanck wordt het de eerste confrontatie uit haar carrière met Azarenka.

  Voor Yanina Wickmayer (WTA-40) lijken de kaarten wat beter te liggen. De best geplaatste Belgische tennisster ontmoet in de openingsronde de Slovaakse Magdalena Rybarikova (WTA-77). Wickmayer leidt de onderlinge duels met 3-2.

  Kirsten Flipkens (WTA-80) kijkt de Kroatische Mirjana Lucic-Baroni (WTA-69) in de ogen, terwijl titelverdedigster en nummer één van de wereld Serena Williams de Italiaanse Camila Giorgi (WTA-35) treft.

  Bij de mannen opent David Goffin (ATP-16) zijn eerste grandslam tegen de Oekraïner Sergej Stachovski (ATP-62). Omzeilt Goffin die klip, dan wacht eventueel Kyle Edmund in de volgende ronde, een "oude" bekende uit de voorbije Daviscup-finale.

  Steve Darcis (ATP-109) moet dan weer in de eerste ronde de wapens opnemen tegen de Argentijn Guido Pella (ATP-76). Titelverdediger Djokovic krijgt de Zuid-Koreaan Hyeon Chung (ATP-51) als eerste hapje voorgeschoteld.

  Met Desein en Bemelmans nog twee landgenoten op hoofdtabel?

  Bij deze vijf Belgen kunnen zich nog twee landgenoten scharen: Niels Desein en Ruben Bemelmans zijn zaterdag aan zet in de laatste kwalificatieronde. Elise Mertens en Ysaline Bonaventure gingen kopje onder in de tweede kwalificatieronde.