• home
 • video
 • pas verschenen

  Ook LeBron James kan San Antonio niet inpalmen

  LeBron James werd goed bewaakt door Kawhi Leonard.

  In de schaduw van de Golden State Warriors zijn ook de San Antonio Spurs aan een geweldig seizoen bezig. Het team van Tony Paker en Tim Duncan won al tien wedstrijden op rij en is in eigen huis nog ongeslagen. Vannacht gingen LeBron James en de Cavaliers voor de bijl: 99-95. De Golden State Warrios hadden weinig moeite met de Lakers, de Bulls konden rekenen op een weergaloze Jimmy Butler.

  LeBron aan banden gelegd

  Nog niemand had de Spurs dit seizoen kunnen verslaan in het AT&T Center in San Antonio. Daar kon ook het sterrenensemble van de Cleveland Cavaliers weinig aan veranderen: 99-95.

  LeBron James kreeg met Kawhi Leonard één van de beste verdedigers in de NBA tegenover zich. "The King" gooide nog 22 punten door het net, maar kreeg weinig hulp van co-sterren Kyrie Irving (16 punten) en Kevin Love (10 punten).

  Aan de overkant speelde het team van Gregg Popovich zijn geliefkoosde spelletje met als speerpunt Tony Parker (24 punten). Leonard deed daar een double-double (20 punten, 10 rebounds) bij. De teller van de Spurs staat na de zege tegen de Cavs, inclusief vorig seizoen, op 32 thuisoverwinningen op rij.

  Curry & co met de vingers in de neus: 116-98

  Na de verrassende nederlaag tegen Denver, herpakten de Warriors zich met een eenvoudige zege tegen de LA Lakers, die zich vooral in de eerste helft een stugge tegenstander toonden.

  Steph Curry was met 26 punten, waarvan 8 driepunters, weer in grootse doen. Bij de LA Lakers nam Kobe Bryant afscheid in mineur van Oakland. Hij moest het stellen met slechts 8 punten.

  Jimmy Butler steelt de show in Philadelphia

  De Chicago Bulls, de nummer 3 in de Eastern Conference, zouden normaal gezien geen problemen mogen hebben tegen laagvlieger Philadelphia, maar dat was vannacht wel even anders.

  Pas in de verlengingen konden de Bulls definitief afstand nemen van de 76ers: 115-111. Na de wedstrijd had iedereen het maar over één onderwerp: de 53 punten van Jimmy Butler, een record in zijn nog jonge carrière.

  Alle uitslagen uit de NBA:

  • Orlando-Toronto (In Londen): 103-106 (n.v.)
  • Philadelphia-Chicago: 111-115 (n.v.)
  • Memphis-Detroit: 103-101
  • San Antonio-Cleveland 99-95
  • Utah-Sacramento: 101-103
  • Golden State-LA Lakers: 116-98