• home
 • video
 • pas verschenen

  Transferverbod van een jaar voor Real en Atletico Madrid

  Vorig jaar haalde Real het Noorse toptalent Martin Ødegaard op zijn 16e.

  De Spaanse topclubs Real en Atletico Madrid mogen de komende twee transferperiodes geen nieuwe spelers naar de Spaanse hoofdstad halen. Ook zij hebben zich volgens de wereldvoetbalbond FIFA niet aan de regels gehouden bij het aantrekken van spelers jonger dan 18.

  Deze maand mogen Real en Atletico nog wel versterking halen. Volgende zomer en volgende winter moeten ze hun portefeuille op zak houden. In de zomer van 2017 mogen de Madrileense clubs zich weer versterken.

  Bovenop het transferverbod moeten Real en Atletico ook een boete ophoesten. Real moet 360.000 Zwitserse frank of 328.618 euro overmaken, Atletico 900.000 Zwitserse frank (821.545 euro).

  Daarnaast moeten de clubs binnen de volgende 90 dagen de situatie van alle betrokken spelers regulariseren.

  Real Madrid legt zich niet neer bij de sanctie. "We zullen onze straf bij alle mogelijke instanties aanvechten", klinkt het. Atletico Madrid heeft het dan weer over een "belachelijke beslissing", maar de club wil eerst alle documenten bestuderen en gaat dan pas over tot een definitieve beslissing.

  Zoals Barcelona vorig jaar

  In 2014 kreeg Barcelona een soortgelijke straf. Vorig jaar mocht de Champions League-winnaar geen spelers aantrekken. Daardoor bleven Arda Turan (Atletico Madrid) en Aleix Vidal (Sevilla) in de wachtkamer zitten.