• home
 • video
 • pas verschenen

  Sven Kums om 1.30u: "Ik moet om 8u opstaan"

  Gouden Schoen Sven Kums is vannacht zijn vrienden en familie nog gaan groeten in Dilbeek. Die hadden het Gala gevolgd op een groot scherm in een tent. "Het wordt een korte nacht", wist hij.

  Na het Gala van de Gouden Schoen in Lint zette Sven Kums gisteravond koers naar Dilbeek. Om 1.30u kwam de aanvoerder van AA Gent aan in zijn woonplaats.

  Met zijn trofee onder de arm nam hij de felicitaties in ontvangst van vrienden en familie. Die hadden de uitreiking van de Gouden Schoen op groot scherm gevolgd hadden.

  "Dat doet me veel plezier. Ze zijn talrijk aanwezig, dat is tof", zei een vermoeide Kums voor onze microfoon. "Ik drink hier nog iets en dan ga ik slapen."

  Het was al half twee 's nachts toen hij in Dilbeek aankwam. "En ik moet om 8u opstaan om te gaan trainen. Het wordt een korte nacht", besefte Kums, die zondag in de topper van de 22e speeldag Anderlecht over de vloer krijgt in de Ghelamco Arena.

  "Met de helikopter? Ik rijd wel naar Dilbeek"

  Gouden Schoen of niet, Sven Kums blijft met beide voeten op de grond staan. De beste voetballer in de Belgische competitie had gisteravond geen zin in een helikoptervlucht. "Totaal niet", lachte Kums na het Gala in Lint. "Ik rijd gewoon zelf naar Dilbeek, geen probleem."

  Felicitaties van tennisneef

  Sven Kums heeft een sportieve familie. De voetballer kreeg ook felicitaties van zijn neef en tennisspeler Yannick Mertens. Hij zit momenteel aan de andere kant van de wereld voor de Australian Open.