• home
 • video
 • pas verschenen

  Spalletti is de nieuwe coach van Nainggolan bij AS Roma

  Kapitein Francesco Totti verwelkomt Luciano Spalletti.

  Luciano Spalletti heeft vandaag al zijn eerste training geleid bij AS Roma. Bij de club van Radja Nainggolan volgt Spalletti de ontslagen Rudi Garcia op. "Roma is altijd in mijn hart blijven zitten", zegt Spalletti, die aan zijn tweede ambtstermijn begint in de Italiaanse hoofdstad.

  Luciano Spalletti is de laatste trainer die een prijs kon pakken met AS Roma. Tijdens zijn vorige periode loodste hij de club twee keer naar bekerwinst. "We zijn heel blij om hem weer te mogen verwelkomen. Luciano is een winnaar en we kijken uit naar de toekomst", laten de Romeinen weten.

  Ook Spalletti zelf is klaar voor de zware klus die hem wacht. "We moeten hard werken, ook op het mentale vlak. Het belangrijkste is dat we snel de juiste spirit vinden. We hebben een goed team dat moet kunnen wedijveren met de rest", zegt de nieuwe coach.

  "We hebben een kleine achterstand in het klassement, dus we hebben het niet in eigen handen. We zullen er wel alles aan doen om opnieuw goed voetbal te brengen. Ik zal er elke minuut van de dag mee bezig zijn om de club er weer bovenop te helpen."

  Intussen heeft Rudi Garcia op Twitter ook klassevol gereageerd op zijn ontslag. "Ik bedank iedereen voor de mooie momenten. Dit was een geweldig avontuur, ook al is het te snel geëindigd," schrijft de Fransman. Garcia besluit zijn boodschap met een gekende leuze van de club: "Over Roma discussieer je niet, daar hou je van. En ik hou van Roma."