• home
 • video
 • pas verschenen

  Gouden Schoen Kums: "Een transfer hoeft absoluut niet"

  Na een korte nacht tekende kersvers Gouden Schoen Sven Kums vanochtend al present op de training bij AA Gent. "Gelukkig volgt er zondag al meteen een belangrijke wedstrijd", vertelde Kums over de match tegen Anderlecht.

  "Ik heb vrij goed geslapen", vertelde Sven Kums na zijn eerste training als Gouden Schoen. "Ik werd wel uit mijn bed gebeld door de bakker, maar op die manier is het leuk opstaan. Dat ik daardoor mijn ploegmaats meteen kon trakteren? Ja, maar er zal nog wel iets volgen. Ik zal er eens over nadenken, maar het wordt geen Rolex."

  Voelde de Gouden Schoen vanochtend al zwaar aan zijn voet? "Neen", lacht Kums. "Ik hoop gewoon dat ik zondag tegen Anderlecht al een goeie wedstrijd kan spelen."

  "We kunnen de focus makkelijk weer op het voetbal zetten. Gelukkig is er zondag wel meteen een belangrijke wedstrijd. We staan er altijd in die grote matchen, want we willen ons bewijzen."

  De waarde van Kums zal wel weer gestegen zijn. "Er zal zeker gepraat worden. Ik denk ook dat dat de intentie van de club is. We zien wel wat dat brengt."

  "Maar over zes maanden volgt de volgende transferperiode en daarin kan veel gebeuren. Of blijven een optie is? Natuurlijk. Ik voel me hier goed en voel me gewaardeerd. Voor mij hoeft een transfer absoluut niet."