• home
 • video
 • pas verschenen

  Waasland-Beveren heeft een nieuwe voorzitter

  De nieuwe en de ex-voorzitter.

  Waasland-Beveren heeft een aanpassing doorgevoerd in zijn organigram: ondervoorzitter Dirk Huyck promoveert tot voorzitter, Jozef Van Remoortel maakt de omgekeerde beweging.

  Jozef Van Remoortel (66) volgde ruim anderhalf jaar geleden Melchior Roosens op als voorzitter van Waasland-Beveren, maar geeft de fakkel nu zelf door aan Dirk Huyck.

  "Dat is in de eerste plaats een juiste zet voor de continuïteit van de club", luidt het. "Dirk is jong en gedreven."

  "Hij zal het hier ongetwijfeld waarmaken, wij gaan hem daarbij helpen. Het is een beetje met spijt in het hart omdat je voelt dat je ouder wordt. Het is toch een bladzijde in je leven die je omdraait. Maar de verantwoordelijkheid van een voorzitter moet je aan jonge mensen overlaten."

  Dirk Huyck ruilt zijn functie van ondervoorzitter dus voor die van voorzitter. "Waasland-Beveren moet een stabiel, commercieel bedrijf worden", zegt de nieuwe voorzitter.

  "Op sportief vlak willen we eerst een rustig seizoen doormaken en volgend jaar de lat weer iets hoger leggen, zodat we kunnen doorgroeien naar een stabiele middenmoter met een sterke thuisreputatie en een vechtersmentaliteit."