• home
 • video
 • pas verschenen

  Vader Malanda: "We hebben nog geen euro gezien van Wolfsburg"

  Junior Malanda overleed vorig jaar in een auto-ongeluk.

  Junior Malanda liet iets meer dan een jaar geleden het leven bij een auto-ongeluk. In een uitgebreid interview met La Dernière Heure haalt papa Bernard Malanda zwaar uit naar Wolfsburg, de ex-club van Junior Malanda.

  Vader Bernard Malanda schept in La Dernière Heure geen fraai beeld van de handelswijze van Wolfsburg tijdens de weken na het onverwachte overlijden van Junior Malanda, op 10 januari 2015.

  "Ik heb zelf de doodskist moeten bestellen en ik heb zelf de repatriëring moeten regelen. Ik heb de facturen moeten betalen. Wolfsburg heeft niets gedaan", klinkt het scherp.

  "Wolfsburg heeft destijds mee beslist over de datum en het uur van de begrafenis. De club wilde dat de spelers aanwezig zouden kunnen zijn na hun stage in Zuid-Afrika, maar uiteindelijk kwamen ze te laat aan op de begrafenis. Dat is een gebrek aan respect."

  "Ze vroegen ook om de veiligheid van hun spelers tijdens de begrafenis te garanderen, opdat ze niet zouden worden lastiggevallen. Ik heb me gestoord aan dat verzoek. De club moest ons geen bevelen geven."

  Vader Malanda is ook niet te spreken over een verzekeringskwestie. "Ik lees dat de verzekeringsmaatschappij een vergoeding heeft betaald aan Wolfsburg. Maar denk je dat wij al een euro gezien hebben? Ik zal tot het einde strijden."

  Over medaille na bekerfinale: "Waar is het respect?"

  Vader Bernard Malanda kan geen goed woord over de Duitse club uitbrengen. "Wolfsburg wou ons alle sjaals, bloemen en kaarsen bezorgen die de supporters bij het stadion hadden neergelegd, omdat ik er een soort van museum van wou maken. Maar ik heb nog altijd niets gezien."

  "Ze hebben bovendien vorig seizoen de Duitse beker gewonnen. Junior verdient die medaille, want hij had in de vorige ronden meegespeeld. Maar wanneer krijgen we die medaille? Waar is het respect?"