Ga naar de inhoud

Fans mogen een "Rio 2016"-muntstuk ontwerpen

 wo 13 januari 2016 15:31
Wie bedenkt een mooie munt voor Rio?
Rond de Olympische Spelen in Rio wordt een speciaal muntstuk van 2 euro en een zilveren munt van 10 euro uitgebracht. En meer, de fans mogen die ontwerpen.

Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) wil in samenwerking met de Koninklijke Munt van België twee speciale munten uitbrengen.

Er komt een muntstuk van 2 euro en een zilveren muntstuk met een waarde van 10 euro uit, maar daarvan is het ontwerp nog onbekend, meer zelfs, het BOIC rekent daarvoor op de fans.

De supporters van Team Belgium mogen zich van hun meest creatieve kant laten zien. "We zijn op zoek naar een idee dat de olympische gedachte het best weergeeft. Uiteraard moet er een verwijzing naar de Olympische Spelen in Rio en/of naar Team Belgium zijn", klinkt het.

Wie zich geroepen voelt, kan tot 5 februari zijn inzending indienen bij de Koninklijke Munt. Een vakjury kiest drie finalisten en daarna mag het publiek zijn favoriete ontwerp selecteren.

De uiteindelijke winnaar zal op 23 maart worden bekendgemaakt. Meer info krijg je hier.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.