• home
 • video
 • pas verschenen

  Ex-Club-spits Jankauskas moet Litouwen naar het WK van 2018 loodsen

  Jankauskas speelde tussen 1997 en 1999 bij Club.

  Litouwen heeft met Edgaras Jankauskas een nieuwe bondscoach aangesteld. De 40-jarige ex-Club Brugge-spits moet zijn land in een WK-voorrondegroep met Engeland en Schotland laten schitteren.

  Litouwen greep naast een van de vele tickets voor het EK van 2016. In zijn kwalificatiepoule, met Engeland en Zwitserland als voornaamste tegenstanders, eindigde het 5e met 10 op 30.

  Litouwen koestert wel de ambitie om naar het WK van 2018 in Rusland te gaan en rekent daarvoor op Edgaras Jankauskas (40). De ex-spits van Club Brugge, die in 2011 stopte met voetballen, heeft al wat ervaring kunnen opdoen in eigen land en als assistent bij Lokomotiv Moskou en Hearts.

  "Ik wil de spelers beter maken op alle vlakken, op training, bij hun club en de nationale ploeg", zegt Jankauskas op de website van de Europese voetbalbond UEFA. "Het is mijn verantwoordelijkheid om hun kwaliteiten uit te spelen en om hen optimaal te laten presteren."

  Jankauskas zal op 29 mei zijn debuut maken tegen Estland in een wedstrijd van de Baltische Cup. In de voorronde voor het WK moet Litouwen het opnemen tegen Engeland, Schotland, Slovakije, Slovenië en Malta.