• home
 • video
 • pas verschenen

  Enfant terrible geeft op tegen Goffin

  Nick Kyrgios had wel de eerste set gewonnen.

  David Goffin (ATP-16) bereidt zich voor op de Australian Open met een demonstratietoernooi in Melbourne: de Kooyong Classic. Zijn eerste wedstrijd won hij na de opgave van de Australiër Nick Kyrgios (ATP-30).

  Nick Kyrgios, die zijn tegenstander al eens een scheldwoord toewerpt, had last van een voetblessure in de Kooyong Classic. De 20-jarige Australiër vroeg snel verzorging, maar verbeet de pijn en won de eerste set met 7-6 (7/5).

  In de tweede set gooide Kyrgios dan toch maar de handdoek in de ring. Bij een 3-2-wedstrijd gaf hij er de brui aan.

  Kyrgios legde achteraf uit dat hij geen risico wilde nemen met het oog op de Australian Open: "Gisteren voelde ik iets op training en vandaag stak het weer de kop op. Ik moet denken aan volgende week. Ik haat het om op te geven, maar ik had geen keuze."

  Voormalige terreinen Australian Open

  De Kooyong Classic is een exhibitietoernooi in Melbourne op de voormalige terreinen van de Australian Open. Volgende week maandag gaat het eerste grandslamtoernooi van het jaar van start.