• home
 • video
 • pas verschenen

  "Transfer van De Bruyne naar Bayern sprong af op transferprijs"

  De Bruyne koos voor City en niet voor Bayern of PSG.

  Kevin De Bruyne maakt al enkele maanden het mooie weer bij Manchester City, maar de Rode Duivel had net zo goed een speler van Bayern München kunnen zijn. Zijn manager Patrick De Koster onthult dat De Bruyne persoonlijk rond was met Bayern, maar dat Bayern het gevraagde transferbedrag niet op tafel wou leggen.

  De transfer van Kevin De Bruyne naar Manchester City ontpopte zich tot dé zomersoap van 2015. Na veel vijven en zessen trok De Bruyne uiteindelijk naar Engeland, maar waarom heeft die overgang zo lang op zich laten wachten?

  "Er speelden veel partijen mee: Wolfsburg, Manchester City, PSG en Bayern München", legt Patrick De Koster, de manager van Kevin De Bruyne, uit in Sport/Voetbalmagazine.

  PSG leek aan het langste eind te trekken, maar greep uiteindelijk naast De Bruyne. "Hij kon er in een fantastische stad wonen en zou er in een ploeg met fantastische spelers kunnen spelen. Maar de Franse competitie was minder aantrekkelijk en dat gaf de doorslag."

  De Bruyne koos uiteindelijk voor Manchester City, maar had net zo goed bij Bayern München kunnen spelen, de grote concurrent van zijn ex-club Wolfsburg.

  "Het hart van Kevin lag bij de Bundesliga. Ik ben ervan overtuigd dat hij nu bij Bayern zou spelen als de club in staat was geweest om het transferbedrag op tafel te leggen. We hadden na de tweede ontmoeting zelfs een persoonlijk akkoord."

  "Maar de verbintenis is afgeknapt op het transferbedrag. Ik denk dat Bayern tot 50 miljoen euro wilde gaan, maar niet meer. Uiteindelijk werd het City en daar is Kevin vandaag superblij mee. Hij heeft zich ontzettend snel geïntegreerd op en naast het veld."