• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Gaal stelt terugkeer Januzaj nog even uit: "Geen risico's"

  Januzaj moet nog even wachten op zijn rentree.

  De terugkeer van Adnan Januzaj naar Manchester United loopt voorlopig niet van een leien dakje. Januzaj leek gisterenavond zijn rentree te maken in de beloftematch tegen Reading, maar coach Louis van Gaal heeft dat plan naar de prullenmand verwezen.

  Louis van Gaal toonde zich vorige week nog tevreden over de terugkeer van Adnan Januzaj naar Manchester United na een weinig geslaagde uitleenbeurt aan Borussia Dortmund.

  Van Gaal had laten weten dat Januzaj zich bij de beloften zou moeten klaarstomen en dat de Rode Duivel zich in de beloftematch tegen Reading (gisterenavond) zou kunnen tonen.

  Maar dat scenario kwam er uiteindelijk niet. In een interview met MUTV laat Van Gaal weten dat hij dat plan heeft aangepast. "We hebben onze aanpak veranderd", klinkt het.

  "We moeten Adnan voorbereiden op een wedstrijd en we mogen geen risico's nemen door hem nu al te laten spelen", gaf Van Gaal nog mee.

  "Ook ik verveel me soms bij onze wedstrijden"

  Louis van Gaal kreeg op zijn perspraatje uiteraard opnieuw vragen over de tegenvallende prestaties van Manchester United. "Van sommige matchen heb ik erg genoten, zoals onze wedstrijd tegen Chelsea. Al eindigde die match wel op 0-0 en hadden we kunnen verliezen", zegt Van Gaal.

  "Maar er zijn ook wedstrijden waarbij ik me zelf verveel. En waarbij ik kwaad ben, omdat we de defensie van onze opponent niet kunnen ontregelen. Maar dat is voetbal."

  En wat denkt Van Gaal over de reacties van enkele gefrustreerde fans? "Ze moeten beseffen dat we niet altijd fantastisch kunnen voetballen. Dat was vroeger ook het geval, ook al gebeurde het toen minder. Het spijt me, maar zo is het nu eenmaal."