• home
 • video
 • pas verschenen

  Schaal Sels wordt uitgeroepen tot "Parcours van 2015"

  Het parcours van de 90e editie van de Schaal Sels, gewonnen door Robin Stenuit, is door de lezers van wielerwebsite Velonews verkozen tot "Parcours van het Jaar". Met een overvloed aan kasseien en onverharde wegen werd het vorig jaar een editie om in te kaderen.

  De 90e editie van de Schaal Sels krijgt volgens wielerwebsite Velonews dus een plaatsje in de geschiedenisboeken. Met de hulp van ex-renner Nico Mattan werd er een nieuw parcours uitgestippeld en dat heeft vuurwerk opgeleverd.

  Het parcours, met meer dan 30 kilometer kasseien en ongeveer 18 kilometer onverharde wegen, was door de hevige regenval daags voordien her en der herschapen in een modderpoel.

  Onderweg moest de jury de koers zelfs even neutraliseren, omdat de auto met de voorzitter vast zat in de modder tussen een maïsveld. Na een oponthoud én een neutralisatie konden de renners weer op pad. Robin Stenuit (Wanty-Groupe Gobert) trok uiteindelijk aan het langste eind.

  Bekijk hier een reportage over de Schaal Sels

  Johan Museeuw feliciteert Nico Mattan