Ga naar de inhoud

meest recent

      Raman één speeldag geschorst voor homofobe gezangen

       di 12 januari 2016 17:54
      Benito Raman verscheen vandaag voor het bondsparket.
      De Geschillencommissie van de voetbalbond heeft Gent-speler Benito Raman een schorsing van drie speeldagen, waarvan twee voorwaardelijk, opgelegd voor zijn homofobe gezangen na de match tegen Kortrijk. Hij krijgt ook een boete van 1.200 euro. De advocaat van Raman had de vrijspraak gevraagd, maar Gent legt zich toch neer bij de straf.

      Benito Raman belandde de voorbije weken in een mediastorm, nadat hij na Gent-Kortrijk de supporters van Gent had opgejut met het spreekkoor "Alle boeren zijn homo's".

      Raman, die niet aan zijn proefstuk toe was, werd zwaar aangepakt door zijn club, die hem even op non-actief zette en hem 70% van zijn salaris en zijn premies van de maand december afnam.

      Volgens zijn advocaat was Raman hiermee genoeg gestraft. Maar de bondsprocureur zag dit anders. Op basis van de gedragscode van de FIFA, die strenge straffen eist voor alle vormen van discriminatie, had Raman een schorsing van minstens vijf matchen moeten krijgen.

      De Geschillencommissie is uiteindelijk iets milder: "slechts" drie matchen, waarvan twee voorwaardelijk. Raman mag ook opnieuw in zijn portefeuille tasten, want hij kreeg ook een boete van 1.200 euro.

      "Raman geeft blijk van schuldinzicht en is ook al door zijn club gestraft. Daarom acht de commissie deze schorsing een passende sanctie." AA Gent gaat niet in beroep tegen de straf.

      Gent-voorzitter De Witte: "Straf is billijk"

      Voor Gent-voorzitter Ivan De Witte mag er nu een streep onder de zaak getrokken worden. "Dit lijkt me een billijke straf. Ik ben blij dat we de zaak achter ons kunnen laten."

      "Na het statement van onze club en onze eigen beslissing, was dit mogelijk wel een beetje van het goede te veel. Als men geoordeeld heeft dat hier nog een bijzondere procedure voor moest komen, dan weze het zo en vind ik het al bij al nog billijk."

      Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.