• home
 • video
 • pas verschenen

  Puskas Award levert polemiek(je) op: "Brazilië is groter dan Italië"

  Winnaar Wendell Lira in tranen.

  Op het Gala van de Gouden Bal werd ook de Puskas Award uitgereikt, de prijs voor het mooiste doelpunt van het afgelopen jaar. Met de Braziliaan Wendell Lira kwam er een verrassende winnaar uit de bus.

  Lionel Messi (Barcelona), Alessandro Florenzi (AS Roma) en Wendell Lira (Gionanésia) waren de drie kanshebbers op de Puskas Award, de verkiezing waarvoor alle voetballiefhebbers hun stem konden uitbrengen.

  Messi leek de torenhoge favoriet voor de trofee, maar uiteindelijk ging de award ietwat verrassend naar Lira. De 27-jarige Braziliaan kon zijn tranen niet bedwingen op het podium.

  "Het is een eer om tussen deze vedetten te staan, die ik normaal alleen op mijn televisiescherm kan bewonderen", zei Lira. "Ik bedank alle stemmers."

  Lira haalde bij de internetpoll een zeer hoge score van 46,7 procent, vooral dankzij een campagne op de sociale media die massaal gedeeld en opgevolgd werd door de Braziliaanse voetbalfans, die veel sympathie toonden voor "underdog" Lira.

  Messi moest vrede nemen met 33,3 procent, Florenzi bleef steken op amper 7,1 procent. De Italiaan uitte in La Gazzetta dello Sport toch zijn twijfels bij de verkiezing. "Brazilië is groter dan Italië...", klonk het bij een ontgoochelde Florenzi.

  Winnaar Wendell Lira

  Lionel Messi eindigt tweede

  Alessandro Florenzi wordt derde