• home
 • video
 • pas verschenen

  Nederlandse ex-topspeelster Boomgaardt traint Red Panthers

  Boomgaardt speelde 192 keer voor Oranje en pakte een pak prijzen.

  De Belgische hockeybond heeft een opvolger voor Pascal Kina als bondscoach van de vrouwen gevonden: de Nederlandse Ageeth Boomgaardt (43) zal vanaf 1 juni het nieuwe Belgische vrouwenproject leiden. Doel is de kwalificatie voor het WK 2018 en de Spelen van 2020. Boomgaardt was heel succesvol als speelster (192 keer international, 86 goals) en maakt het ook waar als trainster.

  Boomgaardt zal worden bijgestaan door Niels Thijssen en John Goldberg. Thijssen, ook een Nederlander, is sinds oktober interim-coach om het gat te vullen. Kina hield het na vier jaar voor bekeken, toen de kwalificatie voor Rio van een haar gemist werd.

  Boomgaardt is momenteel hoofdcoach in Nederland van de vrouwen van Laren. Ze was eerder assistent-bondscoach van het Nederlandse vrouwenelftal (2012-2014) en ook bondscoach van de Nederlandse Jeugd Olympische Teams, die in 2010 goud en in 2014 zilver pakten.

  Haar palmares als speelster is nog groter: zilver (2004) en brons (2000) op de Spelen, twee keer WK-zilver en twee keer EK-goud.

  Boomgaardt, die het seizoen nog zal afmaken bij Laren, is blij met de nieuwe job: "Het is een eer en een prachtige uitdaging om bondscoach te worden van de Belgische hockeydames. Ik kijk er enorm naar uit om samen met de staf het team als collectief te versterken en weer naar de grote toernooien te brengen."

  Tweet: