• home
 • video
 • pas verschenen

  KV Oostende haalt El Ghanassy terug naar België

  El Ghanassy gaat bij KV Oostende voetballen.

  Yassine El Ghanassy maakt zijn return op de Belgische velden. Na een dwaaltocht door Europa van enkele jaren werd het Belgisch-Marokkaanse woelwater door KV Oostende opgevist. Hij tekende voor twee jaar, met een optie op nog twee extra seizoenen.

  El Ghanassy bestormde het voetbalfirmament bij AA Gent. Met zijn dribbels en verrassende acties en bewegingen werd hij meteen een smaakmaker en publiekslieveling.

  Op zijn 20e schopte El Ghanassy het ook tot bij de Rode Duivels, hij koos toen voor België, terwijl hij ook voor Marokko had kunnen uitkomen.

  El Ghanassy kon na enkele jaren op heel wat buitenlandse belangstelling rekenen, maar zijn buitenlandse avontuur werd nooit een groot succes.

  Hij speelde de voorbije seizoenen bij West Brom, Heerenveen, Al Ain en Stabæk. Bij de Noren deed hij het naar behoren, met drie goals en een dozijn assists.

  Maar liever dan in Noorwegen te blijven, keert hij terug naar België. "Ik wilde heel graag terugkeren en ben blij dat KV Oostende mij deze kans geeft."

  "Bij Stabæk ben ik weer profvoetballer geworden na een moeilijke periode. Hier kom ik bij een mooie club terecht en voel ik vertrouwen. Ik voel me goed, ben fit en hoop een meerwaarde te zijn in de spurt naar Play-off I."

  "Het zou een droom zijn om met KVO te mogen strijden om Europees voetbal tegen toppers zoals AA Gent, Anderlecht en Club. Ik doe er alles aan om hier te slagen."