• home
 • video
 • pas verschenen

  Froome verlengt bij Sky: "Hij heeft nog altijd veel honger"

  Chris Froome rijdt al sinds 2010 voor Sky.

  Het huwelijk tussen Chris Froome en Team Sky is bezegeld met een nieuw contract tot 2018. "Hij is een fantastische ambassadeur voor de wielersport", zegt manager Dave Brailsford.

  Chris Froome ruilde in 2010 Barloworld voor Team Sky en ontpopte zich bij de Britse ploeg tot een van de beste ronderenners van zijn generatie. Zijn twee Tourzeges, in 2013 en 2015, zijn nog maar het begin, als het van Sky afhangt.

  "Sky heeft een fundamentele rol gespeeld in mijn successen, dus was het een simpele beslissing om bij te tekenen tot 2018", zegt Froome.

  "Hun waarden zijn mijn waarden. Ik ben trots dat ik deel mag uitmaken van een team dat bewezen heeft dat je de grootste wedstrijden ter wereld clean kunt winnen."

  "2015 was zowel op professioneel als persoonlijk vlak (hij werd ook vader) een geweldig jaar. Dat is een fantastische boost voor het komende jaar. Ik ben gemotiveerder dan ooit en heb grote doelen in dit olympische jaar. Ik sta te popelen om te beginnen."

  Manager Dave Brailsford is uiteraard tevreden. "Chris is niet alleen een van de meest getalenteerde en toegewijde atleten ter wereld, hij is ook een fantastische ambassadeur voor zijn sport. Hij is hongerig voor meer succes en daar willen we hem bij helpen."