• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Aert vanuit Spanje: "Rust opzoeken en goed trainen"

  Van Aert reisde vandaag al naar Spanje.

  Wout van Aert is vandaag al naar Spanje afgereisd, zijn nieuwe Belgische trui in de koffer. "Ik wil zo snel mogelijk focussen op het WK, waar Van der Poel favoriet is", zegt hij bij Sporza.

  Wout van Aert liet de cross in Otegem schieten en ontsnapte aan de Belgische drukte. "We kozen ervoor om de Spaanse zon op te zoeken en snel wat rust te kunnen vinden."

  "Ik wil snel terug kunnen trainen op weg naar het WK. Je kunt hier doen wat een renner hoort te doen, in goeie omstandigheden. Het zal hier overdag zo'n 20 graden zijn, toch een groot verschil met de winterprik in België."

  "In België had ik met plezier interviews gegeven, want dat hoort erbij, maar op deze manier is het ook mooi. Ik ben met mijn vak bezig en kan meteen focussen op het WK."

  "Met nog twee Wereldbeker-koersen en een trainingsperiode is het mijn keuze om zo fris mogelijk op het WK te zijn. Ik probeer nog mijn conditie door te trekken en te werken op enkele specifieke zaken die ik in Zolder kan gebruiken."

  "Op dat parcours is Mathieu van der Poel wel de favoriet, dat bewees hij er in de WB-manche eind december. Het is niet mijn favoriete omloop. Ik zal er wel alles aan doen om er dichtbij te zijn."

  "Het is geen strategie om de rol van underdog te kiezen, want ik toonde op het BK al dat ik goed met een favorietenrol om kan gaan. En ik hoop echt dat ik Mathieu kan kloppen in Zolder."