• home
 • video
 • pas verschenen

  Standard-Mainz ontaardt in een ordinaire knokpartij

  Goreux incasseert een klap.

  De oefenwedstrijd tussen Standard en Mainz zaterdagnamiddag op Spaanse bodem is uit de hand gelopen. In Duitsland spreken ze schande van het Luikse gedrag. "Dit had niets meer met voetbal te maken", zegt Christian Heidel, manager van Mainz 05.

  De poppetjes gingen tien minuten voor het einde aan het dansen na een tackle van Standard-verdediger Corentin Fiore. Een aantal spelers en mensen uit de twee technische departementen stond neus aan neus. De scheidsrechter legde de match eventjes stil.

  "In de Bundesliga is dit ondenkbaar", zegt Mainz-manager Christian Heidel in het Duitse blad Bild, dat een reporter ter plaatse had. "Maar dit soort wedstrijden wordt in lege stadions gespeeld, waardoor sommige spelers denken dat ze zich alles kunnen permitteren."

  "Wat de Belgen gedaan hebben, heeft niets met voetbal te maken. Na het oponthoud hebben we de wedstrijd uitgespeeld, omdat we anders een boete van de UEFA konden krijgen en wij de boeman geweest waren."

  De manager beschuldigt Standard-trainer Yannick Ferrera ervan olie op het vuur gegoten te hebben. "Ferrera heeft constant liggen provoceren. In het Spaans, Frans en weet-ik-veel welke talen nog allemaal heeft hij meermaals aan zijn spelers gevraagd om nog harder te spelen en overtredingen te maken."

  De Belgische krant La Dernière Heure had ook een journalist bij de wedstrijd. De reporter nuanceert het verhaal en beschrijft het tafereel als volgt: "In de tweede helft trokken beide ploegen hun voet niet terug in de duels. De prestatie van de scheidsrechter was niet van die aard om de spelers te kalmeren. Na een ingreep van Fiore zijn enkele slagen uitgedeeld. In dit soort situaties draagt iedereen een deel van de verantwoordelijkheid."

  Samenvatting van de wedstrijd:

  Ambiance in de bus na de wedstrijd:

  Foto's: