• home
 • video
 • pas verschenen

  Ritsma: "Er zit nog rek op Swings"

  Bart Swings lijkt dit seizoen weer een stap vooruit gezet te hebben.

  Bart Swings heeft op het EK allround indruk gemaakt, zowel bij de concurrentie als bij de buitenlandse journalisten. "Hij is een groot atleet en sportman en die komen altijd weer bovendrijven na een moeilijk jaar", zegt Europees kampioen Sven Kramer.

  De prestaties van Bart Swings in Minsk konden ook Rintje Ritsma, zelf zesvoudig Europees kampioen allround, bekoren. "Bart heeft een heel goed EK gereden."

  "Ik vond met name zijn 1.500 en 10.000 meter indrukwekkend. Na zijn derde plaats op het WK allround in 2013 was hij wat blijven hangen, maar nu staat hij er weer met deze plaats, mét goeie tijden."

  "Ik denk dat hij nog altijd een stukje kan groeien. Zeker nu hij met ploegmaat Jan Blokhuijsen (brons op het EK) kan optrekken. Er zit nog rek op."

  "Hij is een groot atleet en sportman en die komen altijd weer bovendrijven na een moeilijk jaar", is concurrent Sven Kramer begripvol.

  "Bart heeft een heel goed toernooi gereden. Je kunt hem zeker opschrijven voor de 1.500 meter op het WK afstanden. Of ik hem ook op de langere afstanden als een concurrent zie? Zo zie ik hem al langer."