• home
 • video
 • pas verschenen

  Joeri Adams is de ongelukkigste Belgische cyclocrosskampioen aller tijden

  Denuwelaere (links) en Adams (midden).

  In de schaduw van Wout van Aert heeft Joeri Adams zich afgelopen weekend in Lille tot Belgisch kampioen veldrijden bij de elite zonder contract gekroond. Met een gezicht op onweer reed hij over de streep en liet hij zich fêteren met de nationale driekleur.

  Net als Wout van Aert rijdt Joeri Adams voor de Crelan-Vastgoedservice-ploeg, zij het sinds 1 januari 2016 zonder contract.

  Adams kwam gisterennamiddag in Lille als 13e over de finish, op iets meer dan twee minuten van Van Aert. Dat was goed voor de titel bij de eliterenners zonder contract, maar echt genieten deed Adams niet.

  "Ik vind nog altijd dat ik profwaardig ben, dus kan ik hier moeilijk blij mee zijn", liet Adams zelfs op de website van zijn ploeg zijn frustratie de vrije loop. De redacteur van de website voegt aan de quote toe dat Adams "iets meer respect had mogen tonen voor een nationale titel".

  Jan Denuwelaere, een ploegmakkker van Adams, moest genoegen nemen met de zilveren medaille, maar was daar wel enthousiast over. "Ik heb me echt geamuseerd. Maar Joeri was nu eenmaal de sterkste, dus hoor je me niet klagen."

  Foto's:

  Adams rijdt over de streep: