• home
 • video
 • pas verschenen

  Heynen: "België is een heel interessante ploeg"

  Heynen mist de Spelen met Duitsland.

  Ook Vital Heynen en de Duitse volleybalploeg moesten de olympische droom opbergen. In een gesprek met Sporza zet hij de deur open voor een carrièrewending, misschien zelfs naar België.

  Duitsland greep gisteren heel nipt naast de derde plaats in het olympisch kwalificatietoernooi en kan niet meer naar de Spelen. "De ontgoocheling zit diep", zegt Duits bondscoach Heynen.

  "We hebben vier jaar Rio als doel voor ogen gehad en waren zo vreselijk dicht bij de derde plaats met een matchbal in de vierde set en een verlies in de tiebreak met 16-14."

  "Er was ook wel een tevredenheid, want na vier jaar hebben we ons beste volleybal gespeeld. Het was een geweldige wedstrijd tegen Polen, maar het is ook sport om vast te stellen dat het nog niet genoeg is om te winnen. We hebben ons niets te verwijten."

  En wat brengt de toekomst? "Ik heb nog een contract tot het einde van het jaar bij Duitsland. We moeten dit nu wel laten bezinken en over enkele weken samenzitten."

  "We zullen kijken of we elkaar kunnen vinden in een nieuw project. Dat is de grote vraag. Ik heb ook al aangegeven dat een jaar of vijf ergens coachen al lang is. Of je daar tien jaar van moet maken, lijkt me erg veel."

  "Belgische bond mag me zeker vragen"

  Heynen zet de deur open voor een vertrek bij Duitsland. Net nu de post van Belgisch bondscoach vrijkomt, want Dominique Baeyens houdt het binnenkort voor bekeken. Zo ver dacht Heynen nog niet na.

  "Mijn focus lag natuurlijk op de kwalificatie voor de Spelen met Duitsland. Anderzijds heb ik nooit weggestoken dat ik bij de Belgische ploeg enkele spelers goed ken en graag mee werk."

  "Ik weet natuurlijk niet hoe geliefd ik ben, maar ze mogen het me zeker vragen. Ik sta er wel voor open om na te denken wat kan voor mij. België is een zeer interessante ploeg."

  "Ik vind dat je bij een club 10 jaar kan overleven, omdat de spelersgroep snel verandert. Bij een nationale ploeg werk je dan weer altijd met dezelfde mensen. En na een paar jaar raakt je reservoir als coach op om die spelers te prikkelen."

  "Dan moet je nadenken over “een verandering”. Ik geloof er niet in dat je jezelf als coach kunt veranderen, dus is het niet onlogisch om van coach te veranderen."