• home
 • video
 • pas verschenen

  De Buyst verlengt contract: "Na Spelen voluit voor wegcarrière"

  Jasper De Buyst rijdt ook volgend jaar voor Lotto-Soudal.

  Jasper De Buyst mag nog zeker tot 2017 bij Lotto-Soudal blijven. Dit jaar legt hij zich een laatste keer toe op de piste, met een olympische medaille als hoofddoel. "Maar na mijn pistecarrière wil ik een mooie wegcarrière uitbouwen."

  Jasper De Buyst is nog maar 22 jaar, maar zijn pistecarrière loopt al stilaan op zijn laatste benen. Op de Spelen in Rio hoopt hij met een medaille in het omnium met een goed gevoel afscheid te kunnen nemen van zijn eerste liefde.

  "Na mijn pisteavontuur wil een mooie wegcarrière uitbouwen", zegt De Buyst. "Het geeft een gerust gevoel dat ik in het jaar na de Spelen al een contract heb."

  "Het is mooi dat de ploeg toont dat ze mij de kans biedt om me te bewijzen op de weg. Het mooie van Lotto-Soudal is dat je als jonge renner in verschillende types wedstrijden jezelf kunt ontdekken en dat er ruimte is om te leren uit je fouten. Het Vlaamse voorjaar lijkt het best te passen bij mijn capaciteiten."

  De Buyst rijdt ook dit jaar al het voorjaar, maar eerst richt hij zich op het WK baanwielrennen in Londen, begin maart. "Ik heb sinds de Zesdaagse van Gent niet veel meer op de piste getraind, maar ik voel me goed. Dat bewijzen mijn trainingsgegevens."