• home
 • video
 • pas verschenen

  Britse bond wil alle wereldrecords in de atletiek van de tabellen

  De Britten willen met een nieuw blad opnieuw beginnen.

  De Britse atletiekfederatie UKA wil een "belangrijk signaal" geven in de strijd tegen doping. Ze roept op om alle wereldrecords te laten schrappen en wil dopingzondaars strenger laten straffen.

  De atletiek werd vorig jaar getekend door een rist schandalen, onder meer in Rusland. In de nasleep daarvan publiceerde de UKA vandaag "A Manifesto for Clean Athletics" ("een manifest voor zuivere atletiek").

  In de tekst doet de federatie 14 aanbevelingen en pleit de bond, naast het schrappen van de records, onder meer voor een openbaar register waarin dopingcontroles worden opgenomen en voor strengere straffen voor dopingzondaars.

  Zo moet volgens de UKA overwogen worden om valsspelers al bij hun eerste inbreuk levenslang te schorsen als het om een ernstig vergrijp gaat.

  "De integriteit van de atletiek is nooit zo aangetast als in 2015. Zuivere atleten en sportfans over de hele wereld zijn in de steek gelaten", zegt UKA-topman Ed Warner. "We geloven dat de tijd rijp is om radicale hervormingen door te voeren. Dat moet het geloof in onze sport herstellen."