Van Gaal: "Ik geloof nog in Januzaj"

  Louis van Gaal is blij met de terugkeer van de Rode Duivel.

  Adnan Januzaj is na een mislukte uitleenbeurt aan Borussia Dortmund opnieuw in Manchester. United-coach Louis van Gaal is blij met de terugkeer van de Rode Duivel. "Ik hoop dat hij dit jaar zijn talent kan tonen."

  In de FA Cup kijkt Manchester United morgen Sheffield in de ogen. Louis van Gaal kan voor die partij nog niet opnieuw rekenen op onze landgenoot. Het papierwerk is nog niet helemaal in orde, maar de Nederlandse coach twijfelt ook aan de paraatheid van Januzaj. "Enkel in de voorbereiding heeft hij volledige wedstrijden gespeeld in Duitsland en dus moet hij bij het tweede team zijn vorm laten zien."

  Toch is Van Gaal blij met de terugkomst van de Rode Duivel. "Hij is blessurevrij en dus staat niets hem in de weg ons weer te overtuigen van zijn kwaliteiten. Ik heb het al gezegd: ik geloof wel in het talent van Januzaj. Ik had voorspeld dat het voor hem bijzonder moeilijk zou worden om zich in Dortmund in de basis te knokken en spijtig genoeg heb ik gelijk gekregen."

  De teller van Januzaj in de Duitse competitie bleef steken op zes wedstrijden. "Als hij daar toch niet kan spelen, denk ik dat een terugkeer de beste oplossing is. Zo kan hij bij ons zijn talent tonen."

  Van Gaal over Januzaj: