• home
 • video
 • pas verschenen

  De zegereeks van de Warriors eindigt op 24

  Stephen Curry kon een eerste nederlaag niet voorkomen.

  De Golden State Warriors hebben voor het eerst dit NBA-seizoen een wedstrijd verloren. In en tegen Milwaukee waren ze niet opgewassen tegen een sterke Greg Monroe. Stephen Curry en co. gingen met 108-95 de boot in, maar blijven uiteraard stevig aan de leiding in de Western Conference met 24 zeges en 1 nederlaag.

  Na de thriller in Boston van eerder deze week, stond de ongeslagen reeks van de Warriors op 24. Tegen Milwaukee kon het opnieuw rekenen op schutter Klay Thompson, maar echt van een leien dakje liep het in de beginfase niet.

  De Warriors scoorden amper 2 van hun 10 driepunters in het eerste kwart en keken tegen een 30-28-achterstand aan. Geen man overboord, maar in het tweede kwart schakelden de Bucks een versnelling hoger: 59-48. Voor de 4e keer dit seizoen trokken de Warriors met een achterstand de kleedkamer in.

  Na de onderbreking kwamen de regerende NBA-kampioenen als herboren het parket op. In geen tijd was alles te herdoen en stond het 78-77.

  De Bucks hielden het hoofd koel en onder invloed van een sterke Greg Monroe (28 punten, 11 rebounds) en "The Greek Freak" Giannis Antetokounmpo (11 punten, 12 rebounds, 10 assists) trokken ze uiteindelijk aan het langste eind na een sterk laatste kwart: 108-95.

  Het eerste verlies sinds april voor de Warriors, die wel nog ruim aan de leiding blijven in de Western Conference. De Bucks hebben nog wat werk en staan voorlopig niet op een play-off-plaats in de Eastern Conference.

  Tweets:

  De uitslagen van afgelopen nacht:

  • Los Angeles Clippers - Brooklyn Nets: 105-100
  • Boston Celtics - Charlotte Hornets: 98-93
  • Indiana Pacers - Detroit Pistons: 96-118
  • San Antonio Spurs - Atlanta Hawks: 103-78
  • New Orleans Pelicans - Chicago Bulls: 94-98
  • Los Angeles Lakers - Houston Rockets: 97-126
  • Washington Wizards - Dallas Mavericks: 114-111
  • Golden State Warriors - Milwaukee Bucks: 95-108
  • New York Knicks - Portland Trailblazers: 112-110