• home
 • video
 • pas verschenen

  Wilmots: "Openingsmatch tegen Italië is de moeilijkste"

  Marc Wilmots: "We moeten absoluut eerste eindigen in de poule"

  Bondscoach Marc Wilmots klinkt strijdvaardig na de EK-loting: "Ik ben niet ontevreden over de loting. We zeggen tegen iedereen dat we minimaal de halve finale willen bereiken, dan moeten we ook vol vertrouwen aan het toernooi beginnen." Thibaut Courtois vindt Italië de grootste concurrent voor groepswinst.

  Ook al oogt de EK-poule van de Duivels niet makkelijk, Marc Wilmots is niet ontevreden: “Het is een moeilijke groep, maar tegen Ierland en Zweden moeten we normaal kunnen winnen. De openingsmatch tegen Italië wordt wellicht de moeilijkste. Maar goed, de eerste twee ploegen gaan zeker door. Wij zijn samen met Italië de favoriet in deze groep", zegt de bondscoach.

  “Bovendien moeten we nu zeker niet bang zijn dat er sprake zal zijn van onderschatting. Tegen Italië zal iedereen gemotiveerd zijn. Het toernooi kan niet beter beginnen. Ook voor de fans wordt het leuk.”

  Vreest de bondscoach dat de drie tegenstanders allen in hun schulp zullen kruipen tegen de Rode Duivels? “Nee, wij spelen altijd dominant en willen altijd winnen. We moeten spelen zoals op het WK, waar we onze drie groepsmatchen gewonnen hebben. Nu beginnen we met dezelfde bedoeling.”

  Wilmots kijkt ook al even vooruit naar de knock-outfase. "Na Brazilië is Frankrijk een lachtertje qua vlieguren, maar toch is het voor de recuperatie belangrijk dat we eerste eindigen in deze poule. Dan spelen we onze 1/8e finale in het Stade de France en een eventuele kwartfinale opnieuw in Bordeaux."

  "Ik ben dus zeker niet ontevreden over de loting. We zeggen tegen iedereen dat we minimaal de halve finale willen bereiken, dan moeten we ook vol vertrouwen aan het tornooi beginnen."

  Thibaut Courtois: "Italië is grootste concurrent voor groepswinst"

  Thibaut Courtois reageerde telefonisch kort op de uitdagende opdracht: "Het is niet de makkelijkste loting, maar we moeten het doen met wat we hebben gekregen."

  Plakt Courtois het etiket van "groep des doods" op de eigen poule? "De groep met Spanje, Tsjechië, Kroatië en Turkije is ook niet min. Italië is altijd een stugge tegenstrever. Ook tegen Zweden, met Ibrahimovic, wordt het moeilijk. Ierland ten slotte heeft een sterk collectief, zonder echte uitschieters.”

  "De openingsmatch tegen Italië wordt meteen een echte test. We zullen er meteen moeten opzitten. Italië is toch onze grootste concurrent voor groepswinst."

  François De Keersmaecker: "Spektakelrijke poule"

  "De eerste match zal zeker een spektakelmatch zijn. Italië is niet de makkelijkste tegenstander, maar als we met ambitie vertrekken, kunnen we iedereen aan", zegt bondsvoorzitter François De Keersmaecker.

  "Het is geen gemakkelijke groep. In het verleden hebben we soms geluk gehad dat we tegen mindere ploegen uitkwamen."

  "Als ik eerlijk moet zijn, moet ik wel zeggen dat ik Italië liever niet had gehad, maar het is nu zo. Het is een topaffiche en we moeten ervoor gaan. Bovendien is ook Ierland een stugge ploeg en Zweden schakelde in de barrages toch Denemarken uit."

  "Het is op zijn minst een aangename en spektakelrijke poule. Het is ook positief dat we spelen in Lyon, Bordeaux en Nice. Dat is in de buurt van ons basiskamp, dus dat blijkt wel goed gekozen."

  Nainggolan: "België en Italië zijn aan elkaar gewaagd"

  Voor Radja Nainggolan wordt de confrontatie met Italië interessant. "We hebben zeker geen gemakkelijke loting gekregen, want elke tegenstander heeft belangrijke kwaliteiten. België en Italië zijn favoriet, op papier zijn we aan elkaar gewaagd."

  "Maar ook Ierland speelt met veel inzet en zal het elke tegenstander moeilijk maken. En Zweden heeft Ibrahimovic, die iedereen pijn kan doen."

  "Maar ook België kan elk land in de problemen brengen. Onze groep is moeilijk, maar met deze poule kun je ook onmiddellijk een sterk land uitschakelen."

  Zweden: "Wij zijn de underdog", Italië: "We moeten alert zijn"

  • Antonio Conte (bondscoach Italië): "België is een uitstekende ploeg en is een van de favorieten voor de eindstrijd. Het is een jonge ploeg, met prima spelers. Zweden, Ierland en Italië halen hetzelfde niveau. Iedereen kent de waarde van Ibrahimovic en Ierland heeft een puike groepsgeest. We moeten dus alert zijn."
  • Erik Hamren (bondscoach Zweden): "België, de nummer 1 van de wereld, en Italië, altijd een goed team, zijn favoriet. Wij zullen de underdog zijn. Wat ik van België vind? We hebben vorig jaar voor het WK tegen hen gespeeld en ik kan begrijpen dat de Belgen denken dat dit dé kans is om het EK te winnen. Op het WK van 2018 zal deze groep zijn piek kennen. Of Zweden meer is dan Ibrahimovic? We hebben een goeie mix van jonge en ervaren spelers. Zlatan neemt zijn verantwoordelijkheid en er is een goeie chemie."
  • Martin O'Neill (bondscoach Ierland): "De loting is interessant, maar voor ons wordt het zeer lastig. Ik vind dat Italië altijd in pot 1 had moeten zitten en België is voor mij de beste ploeg. Ik keek uit naar de loting, maar nu is het iets minder. Al zullen we wel met vertrouwen spelen en niets is onmogelijk. Of je Ierland kunt vergelijken met Wales? Wales heeft geweldige spelers zoals Ramsey en Bale. Wij hebben geen Bale."