• home
 • video
 • pas verschenen

  Standard 2.0 vs. Club Brugge 2.0: de 7 verschillen na de 7-1

  Sinds 30 augustus is er heel wat veranderd.

  Standard-Club Brugge is de absolute topper van deze speeldag in de Jupiler Pro League. Op 30 augustus eindigde de heenwedstrijd na een spektakelstuk op 7-1. Wat is er sindsdien allemaal veranderd bij beide ploegen? Ontdek hier 7 opvallende veranderingen.

  1: Nieuwe coach aan het roer bij Standard

  Standard speelde op Club Brugge zonder hoofdcoach. Na het ontslag van Slavoljub Muslin zat Eric Deflandre als coach ad-interim op de bank bij de Rouches. Op 7 september kondigde Standard Yannick Ferrera aan als nieuwe trainer, Deflandre moest het bij 1 wedstrijd als T1 houden.

  2: Geen Oulare meer bij Club Brugge

  Club Brugge-Standard was de laatste wedstrijd van Obbi Oulare voor Club. Een dag na de wedstrijd, waarin Oulare scoorde, verliet de jonge spits Club Brugge voor Watford, een club uit de Premier League.

  Als vervanger nam Club Brugge Jelle Vossen over van de Engelse tweedeklasser Burnley. Vossen ontgoochelde niet en scoorde al zeven doelpunten in competitieverband.

  3: Standard pakt weer punten

  Standard begon bijzonder moeizaam aan het seizoen, met de 7 op 18 na de pandoering in Brugge als pover rapport. Ook Yannick Ferrera kreeg de Standard-motor aanvankelijk niet op de rails: hij pakte slechts 1 punt in zijn eerste 5 wedstrijden en stond zelfs op de voorlaatste plaats in het klassement.

  De tumultueuze zege op het veld van Charleroi, waar de Standard-supporters een hoofdrol vertolkten, zorgde voor de ommekeer voor de Rouches. Intussen haalde Standard 14 op 21 en staat het in de kwartfinales van de Croky Cup.

  Verslag van Charleroi-Standard:

  Jelle Van Damme werd bekogeld na de wedstrijd:

  4: Club Brugge kan weer uitwedstrijden winnen

  Punten halen buitenshuis was o zo moeilijk voor Club Brugge in het seizoensbegin. Nederlagen op het veld van STVV, Zulte Waregem, Gent, Anderlecht en Moeskroen zorgden voor een magere 4 op 21 op verplaatsing.

  Intussen is het tij stilaan aan het keren. Club kon zijn jongste twee uitwedstrijden vlot winnen op het veld van Westerlo en KV Mechelen.

  Doelpunten uit Westerlo-Club Brugge:

  Doelpunten uit KV Mechelen-Club Brugge:

  5: Lege ziekenboeg bij Club Brugge

  Eind augustus had Club Brugge te kampen met een groot aantal geblesseerde spelers. Gedoz, Izquierdo, Refaelov (foto) en Engels waren de belangrijkste namen die er niet bij waren. Ook Dierckx en Simons waren niet topfit.

  Nu kampt Club Brugge met een zo goed als lege ziekenboeg. Enkel De Bock ligt momenteel in de lappenmand.

  6: Andere namen in actie bij Standard

  Enkele Standard-spelers die in Brugge nog in de basis stonden, zijn intussen flink gedaald in de pikorde bij coach Ferrera. Thuram, Yattara, Brüls en Santini lijken niet meer te passen in zijn plannen. Santini zorgde nog voor de eerredder in Brugge voor Standard (foto).

  Intussen keerde Goreux terug naar zijn oude liefde, is Scholz weer fit en is er een nieuwe aanvalslinie met Dossevi, Badibanga en Emond.

  7: Andere doelman bij Club Brugge

  In Brugge mocht Sinan Bolat nog onder de lat staan tegen zijn ex-club, maar de doelman moest na enkele mindere prestaties al snel weer plaats ruimen voor Bruzzese. Bolat zal dus niet in actie komen in "zijn" Luik.