• home
 • video
 • pas verschenen

  De Boeck: "Gent kansloos tegen Barça? Durf ik niet te zeggen"

  De Boeck hekelt het grote puntenverlies van de topclubs.

  Glen De Boeck wacht nog steeds op een nieuwe kans in het voetbal. Hij looft AA Gent, maar "Vanhaezebrouck mist een killer genre Emond", zegt De Boeck in Het Laatste Nieuws. "Depoitre is minder een afwerker."

  Na zijn passages bij Cercle, Germinal Beerschot, VVV Venlo en Waasland-Beveren hunkert voetbalcoach Glen De Boeck weer naar een nieuwe ploeg. "Ik ben er klaar voor", vertelt hij in Het Laatste Nieuws. "Mijn honger is groot."

  De Boeck ging ondertussen aan de slag als raadgever bij derdeklasser Rupel Boom en volgt ook de Jupiler Pro League nog steeds op de voet.

  "Wat me vooral stoort in eerste klasse is dat de topclubs zoveel punten laten liggen. Teams zoals Zulte Waregem en Kortrijk zijn dan weer de ene week top en de andere week nergens."

  "Enkel AA Gent kan wat regelmaat aan de dag leggen. Maar ook zij ondervinden dat steeds meer ploegen niet meer willen voetballen tegen hen."

  "Als het centrum dichtzit, kunnen ze een speler à la Jestrovic gebruiken die genoeg heeft aan één bal in de box. Depoitre (foto) is minder een afwerker. In de Belgische competitie zie ik in Renaud Emond (Standard) een echte killer. Ik zou zo iemand halen in januari."

  En wat mogen we in de Champions League nog verwachten van Gent? "De grote kracht van Gent is dat heel de kern complementair is. Voor elke speler die uitvalt, heeft Vanhaezebrouck een oplossing. Of Gent kansloos zou zijn tegen Barcelona? Dat durf ik niet te zeggen."